• Verslag Recreantentoernooi WSB

  Zondag 26 maart was het dan zover.. het eerste toernooi van het seizoen voor de recreanten van Centrals. Eindelijk konden we dat wat we zo fanatiek in de zaal hadden geoefend, in de praktijk brengen.

  We moesten om 8 uur al verzamelen om op tijd te zijn voor de eerste wedstrijd. Best vroeg voor een recreantenteam! De eerste wedstrijd was tegen de Animals en wat was het nog koud zonder zonnetje! Brrr??. Helaas hebben we deze wedstrijd verloren, maar het was toch een wedstrijd met leuke acties! Zo hebben we een succes duo van pitcher John en catcher Bianka. Maakte korte stop Rob een duik naar de bal die maar net gemist werd. Zag Martijn op midveld de bal van het andere veld van achter voorbij rollen. Sloeg John 2 homeruns en nam daarbij Gea ook mee over de thuisplaat. Eric probeerde op 7 al die hard geslagen ballen voor zich te houden. En omdat de tegenpartij iemand tekort kwam, speelde Peter daar de sterren van de hemel!

  De tegenpartij bestond voornamelijk uit oud-honkballers en softballers en daar konden wij niet tegenop. Maar ook nu waren er leuke acties.. Zo vertelde Marjolein dat ze niet zo goed was in lage ballen, maar wist ze toch op het eerste honk te pakken. Ook werden er 3 nullen in 1 actie gemaakt! John ving de bal en gooide naar 3. Doordat er 2 personen gingen lopen, konden er nog 2 nullen gemaakt worden door Rachel. Peter, Martijn en Ad zagen in het outfield regelmatig de bal over zich heen vliegen, maar toch wist Ad op 9 een line drive te vangen!

  Dan maar even een welverdiende pauze om ons te herpakken.. Onverwachts kwam ook onze trainer Dick om te helpen coachen.

  Dit zal vast geholpen hebben, want de 3e wedstrijd tegen de Uitsmijters speelden we geweldig!! Onze catcher Bianka maakte een nul door een korte bal naar 1e honkvrouw Simone te gooien. Een dubbelspel door korte stop Rachel die een vangbal naar 2e honkvrouw Marjolein gooide. Peter maakte een supermooie vangbal op 9 en Simone op het 1e honk. Ook was Ad er van overtuigd een nul gemaakt te hebben. Hij was alleen even vergeten te tikken. Maar wat waren we blij met deze overwinning!

  De laatste wedstrijd was tegen het organiserende WSB. We hadden we winning mood te pakken en kwamen al snel op voorsprong. Helaas konden we dit goede spel niet tot het eind vasthouden. Toch maakte Simone op 7 een mooie vangbal en Eric op 9??bijna. Suzanna heeft hele flitsende schoenen en loopt als een speer richting 1. Gea had een hele mooie geslagen bal richting outfield, maar helaas net op foutgebied. Onze wissels Marjolein, Ad en Peter genoten heerlijk van het zonnetje. Simone miste met 2 slag een stootbal, maar de catcher gelukkig ook en zo kwam ze toch nog op 1. En John en Bianka waren alle 4 de wedstrijden pitcher en catcher!

  Het was een geslaagde dag en we bedanken WSB voor het leuke toernooi. Onze trainer Dick was trots op ons! Op naar het volgende toernooi!

                                                 De recreanten van Centrals