• De Club van 50

  Beste Centrals leden,

  Met deze oproep vraag ik u lid te worden van een club van mooie mensen die bereid zijn om een extra sponsorbijdrage te doen aan de Centrals, maar dan zo dat de Belastingdienst een leuk stuk mee gaat betalen. Laat die kans niet liggen!

  Hoe werkt het? In een Nieuwsbrief hebben we al een inkijkje gegeven in de sponsorinspanningen die de club doet om geld bij elkaar te krijgen. Onderdeel daarvan is de Club van 50. Je wordt lid van de club als je in ieder geval 50 euro per jaar sponsort aan de club.

  De regel van de Belastingdienst is dat als je een schriftelijke overeenkomst aangaat met een sportclub voor een periode van tenminste vijf jaar, dat dan de gift aan de sportclub volledig aftrekbaar is voor de Inkomstenbelasting.

  Een rekenvoorbeeld: je sponsort € 100,-. Je mag die € 100,- opvoeren als gift op je Belastingaangifte. Per saldo betaalt de Belastingdienst al gauw 42% tot mogelijk wel 52% mee aan de gift. De club krijgt dan € 100,- jij betaalt per saldo € 58,- en de Belastingdienst betaalt € 42,- mee aan Centrals! Elk bedrag is natuurlijk welkom. Beperk je niet tot € 50,- € 150, -€ 500,- of welk bedrag dan ook. Alles mag. Geboren in 1977? € 77,- is heel mooi. Je leeftijd in euro's? Woon je op huisnummer 81? Als het maar minimaal € 50,- is. Lukt het niet alleen? Doe dan samen met een of meer andere leden. Of bel je suikeroom of - tante, iedereen is welkom.

  Geldt hiervoor geen drempel bij de Belastingdienst? Nee hiervoor geldt geen drempel. Deze regeling is juist zo opgezet om het extra aantrekkelijk te maken.

  Zit ik vast aan mijn vijf jaar? Ja en nee.
  Ja, want als je niet sponsort kun je vanzelfsprekend ook niets aftrekken van de belasting.
  Nee, want je kunt er altijd weer vanaf. De Belastingdienst zal dan waarschijnlijk wel de aftrek ongedaan maken. Het zou natuurlijk wel mooi zijn als je de volle vijf jaar wilt vol maken, maar Centrals zal de sponsorbijdrage niet formeel gaan opeisen. Het is een "moreel" contract dat we aangaan. Ik zal de leden van de Club van 50 wel elk jaar een bescheiden herinnering sturen, maar niet meer dan één.

  Wat doen we met het geld? De opbrengsten van de Club van 50 zal met name worden gebruikt om de jeugd van de Centrals breder en beter te maken. Het streven van het Bestuur is om binnen vijf jaar in elke leeftijdscategorie tenminste één volledig en goed functionerend team te hebben bij zowel Honkbal als Softbal. Dat lijkt ambitieus, maar ik denk echt dat wij dat kunnen met zijn allen. Dat doen we door onder meer kader op te gaan leiden, clinics te laten volgen, door meer aandacht te hebben voor teambuilding en concreet aan de slag te gaan met ledenwerving door, schooltoernooien, "vriendjesdag", ouderparticipatie, etc. Ook zal er meer aandacht besteed gaan worden aan het opleiden van scheidsrechters in de jeugd. Vanzelfsprekend zal de hele club hier van profiteren. Want als je de jeugdactiviteiten door sponsoring laat betalen, blijft er op een andere plaats geld over om aan andere dingen te besteden. Iedereen wordt er dus beter van en nogmaals: de Belastingdienst betaalt mee!

  Wat krijg ik er voor terug? Zoals gezegd: een deel van het geld krijg je terug van de Belastingdienst. Daarnaast natuurlijk waardering van de club en haar (jeugd-)leden.
  En last but not least een mooie vermelding op het bord van de Club van 50.

  Ik wil lid worden van de Club van 50. Wat moet ik nu doen? Als je de overeenkomst (link onderaan) invult, ondertekent en opstuurt naar sponsoring@centrals.nl, dan zorgen wij dat je per omgaande een door Centrals ondertekende versie terugkrijgt. Daarna is het een kwestie van betalen onder vermelding van "Centrals Club van 50". En natuurlijk opvoeren bij je jaarlijkse Belastingaangifte.

  Ik wil gewoon doneren zonder overeenkomst. Kan dat ook? Ja dat kan zeker! Je kunt elk bedrag wat jij kwijt wilt overmaken op rekeningnummer NL43RABO 0378366599. Voor sponsoring zonder overeenkomst geldt overigens wel een drempel bij de Belastingdienst.

  Ik heb nog andere vragen over de Club van 50. Geen probleem: Stuur je bericht naar sponsoring@centrals.nl

  Centrals: Zo veel mogelijk mensen zo leuk mogelijk laten ballen.

  Download het formulier Overeenkomst Periodieke gift in geld van de Belastingdienst.