• Centrals Dames 1 wint Midden Nederland Cup

    De Midden Nederland Cup mocht zich afgelopen weekend verheugen in de deelname van de sterkste teams uit de regio. Als kers op de taart deed ook het Duitse nationale team mee. Op zaterdag werden de poule wedstrijden gespeeld en op zondag om de plaatsen 1 t/m 7.
    Een zonovergoten Sportpark Loosdrecht was het decor van het allermooiste wat softbal te bieden heeft. Mooie wedstrijden tussen Silver League teams en 1e klasse teams. We kregen alles te zien wat softbal zo mooi maakt. Homeruns werden er geslagen, dragbunts neergelegd, waanzinnig goed gepitcht en supersnelle honkloopsters die elke kans op een extra honk pakten.

    Zaterdag werden de poule wedstrijden afgewerkt en wisten we aan het einde van de dag wie om het eremetaal en de cup gingen strijden en wie onderling mochten uitvechten hoe de plaatsen 5 tot en met 7 verdeeld zouden worden. Amsterdam Pirates leek de grote favoriet. Met grote cijfers hadden zij de poule winst naar zich toe getrokken. Quick Amersfoort ging als tweede mee en het duo werd aangevuld met de nummers één en twee uit de andere poule, te weten Duitsland en Centrals uit De Bilt. De kruisfinales waren bijzonder spannend en werden met slechts kleine verschillen gewonnen door Duitsland en Centrals. Quick won uiteindelijk de troostfinale en mocht als eerste 1e klasser in de historie van de Midden Nederland Cup het brons mee naar huis nemen.

    Hilversum Hurricanes besloot het toernooi met een verdienstelijke 5e plaats. Ze waren op zondag te sterk voor Domstad Dodgers en wisten ook te winnen van meervoudig toernooiwinnaar en Silver Leaguer UVV uit Utrecht. De final werd een titanenstrijd tussen Centrals en Duitsland. De verdediging van Centrals werd aangevoerd door een ongenaakbare Shanna te Vrede. Het Duitse team had geen antwoord op het spel van de zeer gedreven dames uit De Bilt die uiteindelijk met 7-2 de winst naar zich toetrokken en zich tot volgend jaar het beste team van Midden Nederland mogen noemen.

    Bron: www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaal-nieuws