• Bericht van het bestuur - december 2016

  Beste leden van de Centrals,

  Zo vlak voor het nieuwe jaar, in het donkere midden tussen twee speelseizoenen is het goed om een moment te maken voor een korte update vanuit het bestuur.

  Allereerst een warm welkom aan al onze nieuwe leden, vooral in Dames Softbal 1, maar ook in andere teams zijn weer aardig wat nieuwe aanmeldingen geweest het afgelopen half jaar.

  Voor allen die de ALV in oktober hebben moeten missen zal ik de bestuursaanvullingen bekend maken. Als gevolg van onze actie om het bestuur te versterken hebben we Jolanda Pijl, Rob Bosch en Joop Striekwold toe kunnen voegen aan het Centrals bestuur. Jolanda gaat de rol van secretaris vervullen en vervangt Ellen Zuijderland die dit (en heel veel andere taken) met enorme toewijding en voor vele jaren heeft gedaan. Als erkenning heeft de ALV dan ook besloten om Ellen als Lid van Verdienste te benoemen. Rob wordt toegevoegd als algemeen bestuurslid en Joop als bestuurslid met als portefeuille Honkbalzaken. Eric de Jongh gaat de ledenadministratie doen en Arno Krulders gaat het wedstrijd secretariaat bemensen. We zoeken nu nog naar een penningmeester, een lid voor Softbalzaken en een nieuwe voorzitter.

  De wintertrainingen zijn voor sommige teams al begonnen en anders beginnen ze binnenkort. Gelukkig hebben we na het afscheid van Lloyd Todman als coach van ons Dames 1 softbalteam, Carlos Arrindel bereid gevonden om het komende seizoen de dames te coachen en zichzelf en het team in te zetten om ook andere teams te ondersteunen bij hun technische ontwikkeling. Ik wil langs deze weg nogmaals Lloyd enorm bedanken voor zijn inzet en energie van het afgelopen jaar en Carlos van harte welkom heten bij de Centrals.

  Er zijn veel positieve signalen binnen de club die ik graag wil delen. We groeien de afgelopen jaren steeds weer een beetje en die groei lijkt zich door te zetten. Ook de betrokkenheid van spelers en ouders neemt steeds verder toe. Dit is merkbaar aan de uitbreidingen binnen het bestuur, de toename van activiteiten maar ook vooral in de teams. Zo hebben we weer 5 ouders en trainers die de Trainer Coach 2 opleiding willen gaan volgen en hebben zowel Joop Striekwold en Thomas Voswinkel de TC3 opleiding voltooid.

  Zoals bekend is de kleding van Centrals te bestellen bij SSK, waar Centrals een eigen clubpagina heeft met daarop alle goedgekeurde kleding. De kleding is dus niet meer via de club te bestellen, maar alleen nog via SSK. Om te zorgen dat je de juiste maten bestelt, vooral voor de jeugdleden, hebben we op 7 januari tussen 12.00 en 14.00 een pasdag ingepland. Dan hebben we paskleding in vele maten, zodat je ook in je nieuwe pak gewoon kan bewegen, wel zo handig bij het sporten.

  In navolging van het succes van afgelopen jaar heeft Dames 1 besloten de nieuwjaarsborrel voor de club te organiseren. Zo kunnen we elkaar ontmoeten en kennis maken met de nieuwe leden. Een fantastisch initiatief en een mooie start van het jaar.

  Zo, en nu een oliebol. Ik wens jullie allemaal een fijne en veilige jaarwisseling met familie en vrienden en een prachtig en sportief 2017.

  Namens het bestuur,
  Markwin Velders, voorzitter HSV Centrals